Regenboog-dienblad, de ideale oplossing!

Regenboog-dienblad

Als er iets is waar dat ik mij in huis mateloos aan erger, dan zijn het lege glazen en tassen die een eigen leven leiden doorheen het huis. Een glas aan de tv, een glas op de salontafel, een tas op de boekenkast, een blikje op de halkast, … . De oplossing: “Een regenboog-dienblad”.

Naast rommel veroorzaakt dat ook vooral veel onnodige vaat. Want ja, je pakt toch gewoon een nieuw glas als je je vorige niet meer weet staan??? Hierbij een combinatie van 2 tips die ervoor zorgen dat dit probleem voor altijd verbannen wordt uit jouw huis 🙂

Ieder zijn eigen kleur op het regenboog-dienblad

Het lijkt op het eerste zicht misschien een domme manier om orde te scheppen maar geloof mij, het werkt.

Geef elk kind (en indien je wil, ook elke volwassene) een kleur zodat je weet welk glas van wie is.

Je kan dit doen door glazen of bekers in verschillende kleuren te kopen, maar dit kan ook door bijvoorbeeld een kleursticker (vaatwasproof) aan te brengen op de zijkant van het glas of de tas. Zo is er al zeker geen discussie meer van wie welk glas is!

Regenboog-dienblad

De kleurentechniek

Deze kleurtechniek kan trouwens heel gemakkelijk door verschillende delen van het huis doorgetrokken worden:

  • Welke jas aan welke kapstok?
  • Welke schoenen op welke plaats?
  • Handdoeken in de badkamer met een kleurcode

Voorzie ook ergens een stift of marker in de verschillende kleuren om op een brikje of blikje een gekleurde bol te zetten. Stickertjes hiervoor zijn ook handig. Heel eenvoudig en geen geruzie meer!

Versier je regenboog-dienblad

Kijk even of je een dienblad in huis hebt dat groot genoeg is zodat elk lid van het gezin een kleur en een plekje erop krijgt. Neem dan wat gekleurde stickers of verf en markeer op het dienblad voor elke kleur een plaats.

Belangrijk! Dit dienblad krijgt een centrale plaats in huis op bijvoorbeeld de tafel. Elk glas in omloop moet dus op de schotel worden gezet op de juiste kleur.

Zo zie je direct of er nog een glas van jouw zoon of dochter in omloop is. Zo weet papa perfect waar dat zijn tas koffie staat. En zo krijg je ook geen discussie met je kind die van jouw water met bruis drinkt terwijl ze enkel plat water lust 😉

Maak van het versieren van dit dienblad een gezinsactiviteit zodat de betrokkenheid van je kinderen er is. Je zal merken dat dit de eerste week nog wat aansporing nodig heeft, maar dat iedereen hiervan snel het gemak zal ondervinden.

Tina Favache

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *