Oordeel zeker niet te snel!

Oordeel niet te snel

Een "struggle" waarin veel mensen zich zeker zullen herkennen. Een oordeel wordt vaak snel gevormd en soms zonder dat we ons daar van bewust zijn. Ik ben er zeker van dat je regelmatig wel een van de volgende uitspraken naar je hoofd geslingerd krijgt.

"Is het nu zo moeilijk om ervoor te zorgen dat alles proper en opgeruimd is? Wat heb jij dan allemaal gedaan vandaag?"

"Jij doet het automatisch wel dus waarom zou ik dan moeten helpen?"

"Het is hier een stort, heb je vandaag weer niets gedaan?"

Oordeel niet te snel

Zomaar een oordeel vormen

Vaak vormen we oordelen zonder er echt bij na te denken hoe kwetsend opmerkingen kunnen zijn voor de ander. We staan er niet bij stil hoe ze binnenkomen. Uitspraken worden vaak heel snel gedaan zonder dat je nadenkt over de gevolgen.

We nemen bepaalde dagelijkse routines als vanzelfsprekend en al helemaal als we ze niet zelf (moeten) doen. Daarom is het heel belangrijk om je partner, gezin, kinderen, ... een blijk van waardering te geven.

Vaak is een klein gebaar voldoende en het hoeft ook niet materieel te zijn. Gun ze een me-time momentje en dit zal veel dankbaarheid teweegbrengen.

365x opruimen

Dit is een van de hoofredenen waarom ik de community "365x opruimen" heb opgericht. Mensen bereiken maar vooral om elkaar daar te kunnen steunen en aan te moedigen.

Een community waarin ik mensen steun en aanmoedig maar ook een community waarin de leden elkaar onderling kunnen steunen.

Ben je op dit moment nog geen lid van de community "365x opruimen"? Maar wil je graag jouw dagelijkse "struggles" delen met lotgenoten of met mij? Kom dan zeker een kijkje nemen en wordt lid van onze community.

Naast de gratis Community 365x opruimen heb ik besloten om ook een community op te zetten om Routines aan te leren. Deze kan je ook vinden vdoor lid te worden van de community.

Tina Favache

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *