Wie help ik graag ?

Kies je altijd voor korte-termijnaanpak i.p.v. langere-termijnoplossingen ?

“Ik leg het maar even hier neer, want ik weet niet wat ik ermee moet/ik heb nu geen zin/ik ben te moe/ik doe het straks wel.”

Heb je moeite met dingen afronden ?

Je vindt het leuker om ergens aan te beginnen dan om iets daadwerkelijk helemaal af te maken; daardoor liggen er nog een heleboel onafgewekte projecten die je blijven achtervolgen.

Je bent perfectionistisch ingesteld ?

Je beschouwt veranderen en iets nieuws leren niet als een proces, maar als iets dat je meteen perfect moet beheersen, wat erg demotiveert omdat het niet haalbaar is.

Is er geen gezinsroutine ?

Er is geen vaste takenverdeling binnen het gezin. Alle taken liggen bij 1 persoon waardoor dit niet meer haalbaar is voor deze persoon ?

Last van uitstelgedrag ?

Je houdt je niet aan je planning, bijvoorbeeld omdat er leukere dingen voorbijkwamen; of je ziet vaak ergens tegenop, dus je schuift werk vaak op de lange baan.

Negatieve gedachten achtervolgen je ?

“Het gaat me toch niet lukken om het georganiseerd te krijgen…” Dit bezorgt je negatieve energie.

Heb je moeite met ‘nee’ zeggen en grenzen te stellen ?

Je zegt automatisch ‘ja’ als iemand iets aan je vraagt, zonder eerst bij jezelf af te checken of je het wel wilt, of het wel uitkomt en of het wel bij je past.

Voer je steeds nieuwe organisatiesystemen in ?

Je bedenkt elke keer weer een nieuw systeem, waardoor je jezelf nooit werkelijk de kans geeft om ermee te leren werken.

Je gezinsplanning loopt niet vlot ?

Niemand binnen het gezin heeft een duidelijk beeld van de planning waardoor afspraken mislopen en vrije tijd onnodig verloren gaat.